De vergeten vrouw

0

De vergeten vrouw

De vergeten vrouw is een indrukwekkend verhaal over vriendschap tussen vrouwen uit totaal verschillende culturen en een liefde die letterlijk grenzen overschrijdt. Dewi is een jonge vrouw in Sri Lanka, die er alles voor overheeft om haar illegaal naar het buitenland uitgeweken echtgenoot op te sporen en terug te halen. Samen met haar zus denkt ze een riskant plan uit, waarvoor ze de hulp nodig heeft van een vriendin uit Nederland, die haar uitnodigt voor een korte ‘vakantie’ in Nederland. Na enkele dagen ondergedoken te zijn, wordt Dewi volgens plan opgehaald door mensensmokkelaars die haar zonder een woord te zeggen meenemen. Daarna blijft het stil rondom haar...

De vergeten vrouw leest als een roman, maar het is een waargebeurd verhaal.

Reina ten Bruggenkate debuteerde in 1996 met een kinderboek en in 2001 in de volwassen literatuur met de roman De Schreeuw van de pauw, die zich ook voor een deel afspeelt in Sri Lanka. Recensies daarover waren lovend: ‘Een onderhoudende en avontuurlijke roman, mysterieus als Sri Lanka zelf.’ ‘Hou deze schrijfster in de gaten’. ‘Naar ik hoop zullen meer boeken van haar hand volgen.’
Een roman voor middelbare scholieren in 2006 met de titel Voor mijn verre prins neemt de lezers ook mee naar Sri Lanka. Dit boek - over de dramatisch afgebroken romance tussen een Nederlands meisje en een jongen uit Sri Lanka - werd genomineerd voor de prijs van de Jonge Jury.
In de periode van 1996 tot nu schreef Reina ten Bruggenkate nog bijna 30 kinderboeken. Voor haar leesbevorderende activiteiten - ze geeft veel lezingen - en haar vrijwilligerswerk als bestuurslid van twee hulporganisaties (SVHO-support en Horizon Holland Foundation) werd ze in Leiden, waar ze nu woont, in april 2011 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

www.reinatenbruggenkate.nl
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
244
Laatste editie
26 november 2011
Uitgeverij
Compaan Uitgevers
ISBN
9789490374235
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic