De weg naar democratie

,

0

Democratie is nooit vanzelfsprekend. Dat blijkt uit de getuigenissen die in dit revelerende boek worden samengebracht. Vooraanstaande politieke leiders spreken vrijuit over de manier waarop in hun land het pad is geëffend voor de democratie. De weg naar democratie bevat levende verhalen en concrete lessen in democratie. Het is een onmisbaar boek voor wie de geschiedenis van de afgelopen decennia wil begrijpen. Uiteenlopende landen als Brazilië, Chili, Ghana, Indonesië, Mexico, de Filippijnen, Polen, Zuid-Afrika en Spanje komen aan bod. Allemaal plekken waar burgers repressie en dictatuur een halt hebben toegeroepen. De weg naar democratie bevat gesprekken met Fernando Henrique Cardoso, Patricio Aylwin, Ricardo Lagos, John Kufuor, Jerry Rawlings, B.J. Habibie, Ernesto Zedillo, Fidel V. Ramos, Aleksander Kwaniewski, Tadeusz Mazowiecki, F.W. de Klerk, Thabo Mbeki en Felipe González. Telkens wordt de context helder uitgelegd. De weg naar democratie belicht ook de onderschatte rol van vrouwelijke politieke leiders. Met een voorwoord van de voormalige Tunesische president Mohamed Moncef Marzouki. Dit boek kwam tot stand onder auspiciën van IDEA.

Sergio Bitar (1940) is een Chileense politicus en intellectueel en de president van de Chileense Foundation for Democracy.

Abraham F. Lowenthal (1941) is professor emeritus van de University of Southern California. Hij richtte de Inter-American Dialogue op en het Wilson Center’s Latin American Program.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
528
Laatste editie
21 januari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
ISBN
9789463100687 , 9789463100366

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic