De weg naar Oxiana

1

In 1933 en 1934 reisde Robert Byron tien maanden door Perzi n Afghanistan. In De weg naar Oxiana doet hij in dagboekvorm verslag van die reis.
Het boek mag met recht een klassieker genoemd worden; het wordt door hedendaagse schrijvers van reisliteratuur gezien als het eerste grote reisboek. Bruce Chatwin beschreef het boek als 'heilig' en droeg het gedurende vier reizen door Centraal-Azi et zich mee.
Robert Byron (1905-1941), achterkleinzoon van Lord Byron, studeerde in Oxford en debuteerde op eenentwintigjarige leeftijd. Hij maakte veel reizen, aanvankelijk als journalist, later als oorlogscorrespondent. Zijn grote voorliefde voor de Byzantijnse en islamitische cultuur bracht hem verschillende malen in Centraal-Azi Hij stierf vroegtijdig toen het schip waarmee hij op weg was naar Perzi erd getorpedeerd door een onderzee
'Een heilige tekst. [...] Werk van een genie.' - Bruce Chatwin
'De weg naar Oxiana heeft voor de reisliteratuur dezelfde betekenis als Ulysses voor de roman en The Waste Land voor de po e.' - Paul Fussell
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
21 maart 2007
Uitgeverij
Atlas-Contact
ISBN
9789045013190

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic