De zwarte doos

57

Top25's 2

Tijdens de rellen van 1992 in Los Angeles vond een jonge fotografe de dood. Aanvankelijk onderzocht Harry Bosch de moord, maar de zaak werd toegewezen aan de Riot Crimes Task Force en bleef onopgelost. Het heeft Harry nooit losgelaten.

Twintig jaar later koppelt hij bewijsmateriaal van een recente moord aan die op de journaliste. Haar dood was geen toeval, er gaat een diepe en persoonlijke intrige achter schuil. Harry Bosch ontrafelt deze moordzaak zoals een forensisch onderzoeker die bij een vliegtuigcrash speurt naar de zwarte doos: dat ene stukje onmisbare informatie dat de zaak op kan lossen.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Black Box
Serie
Harry Bosch (18)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Iris Bol
Laatste editie
16 april 2013
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789022565001 , 9789460235214
Advertentie

Hebban recensie

Wederom een feestje voor de liefhebbers van Connelly

door Tim van den Brink op 24-05-2013

In de 25ste thriller van Michael Connelly is opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Harry Bosch. Gelukkig maar, want de coldcase-rechercheur heeft nog genoeg te bieden. Ditmaal verdiept de politieman zich in een zaak waarvan het slachtoffer hem intrigeert. Fotojournaliste Anneke Jespersen wordt tijdens de rellen in Los Angeles (1992) van dichtbij door haar hoofd geschoten. Destijds kon Bosch slechts...


Lezersrecensies (2)

Een ontgoocheling

door: camille jacobs 1 like
Ik heb bijna alle boeken gelezen van deze schrijver. Dit boek behoord tot de mindere. Het is niet spannend. Iets voorbij midden van het boek onnodig lang uitgerokken. Ook het einde heeft een paar min punten. Nee, als iemand die nog niets gelezen heeft van deze schrijver dit het eerste boek is.Is...

door: Hans Blom 1 like
Nadat ik van Dion Meyer zeven gelezen had begon ik met De zwarte doos. Hoewel Connelly al jarenlang mijn absolute favoriet is, heeft Meyer zich zeer snel een tweede plek weten te bemachtigen. Ik was dus erg benieuwd toen ik met zijn nieuwste boek begon.

Ik heb geenszins de 2.000 tekens nodig die...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic