Death Row Dollies

11

Het zijn merkwaardige koppels, de ruige (massa)moordenaars op death row in Texas en hun vriendinnen, middelbare huisvrouwen uit Europese voorsteden. Als verlegen penpals beginnen ze de relaties, maar terdoodveroordeelden zijn extreem gulzig: in de paar jaar die hen gegund zijn vanaf hun veroordeling tot de dag dat ze de dodelijke injectie toegediend krijgen, moet alles geprobeerd zijn om te overleven. Tientallen vrouwen in Europa hebben hun leven gekoppeld aan het lot van mannen in Amerikaanse dodencellen. Desperaat proberen ze de verdoemden te redden. Veel gaan een stap verder en trouwen met ‘hun’ terdoodveroordeelde.

De 47-jarige Hester uit Londen ging de verbintenis aan met een 28-jarige Apache indiaan met 55 tatoeages. Hij is tweevoudig moordenaar, maar voor Hester de “ideale man”. Margje (45) uit Amsterdam-Osdorp, part-time verkoopster in een sigarenzaak, spaart al haar ATV-dagen op om elke twee maanden in Texas haar Keldrick Summers (30) persoonlijk een hart onder de riem te steken. In het geheim overweegt ze haar Nederlandse echtgenoot en drie pubers te verlaten om dichterbij haar terdoodveroordeelde te kunnen zijn. Wie ligt boven en wie onder in deze heftige relaties? Met iedere investering die de vrouwen doen, financieel en emotioneel, komen ze dichter bij totale macht over hun gekooide geliefden. Maar de mannen zijn onontbeerlijk in het leven van de vrouwen en daar ligt hún macht.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
12 mei 2015
Uitgeverij
Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
ISBN
9789461561800 , 9789461561930

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 8,95
Bestel het ebook bij Blz. voor 8,95
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Gijs Reudink Hebban Recensent

Encyclopedie van aanstaande levenseindes

door Gijs Reudink op 29-07-2015

Een kilo bacon, een grote pizza met vier soorten vlees, vier gefrituurde kippenborsten, vijf kippensteaks, twee hamburgers met bacon, fries, een dozijn knoflookbroodjes met marinarasaus, twee blikjes Mountain Dew met limonade-lime smaak, twee blikjes Pepsi, rootbeer, thee en een liter ijs.

Geen bestellijst voor een barbecue in een studentenhuis, maar het galgenmaal van tweevoudig moordenaar Steven...


Lezersrecensies (2)

Indrukwekkende beschrijving van gevangenisleven 'Death Row' in Texas

door: Jil 1 like
Interessant boek over het gevangenisleven 'Death Row' in de Verenigde Staten. In het boek wordt vooral gefocust op Texas. Journaliste Linda Polman beschrijft niet alleen het leven in Death Row maar ook van de families en van de vrouwen die schrijven met de gevangenen waar het boek mee begint. Ik...

Hilarisch - Aangrijpend

door: José 2 reacties 1 like
'Leven met de doodstraf' In Death Row Dollies volgt ze jarenlang vrouwen die hun lot hartstochtelijk verbinden met dat van terdoodveroordeelden in Texas: niet alleen de Nederlandse en andere trans-Atlantische ‘dollies’ in de goedkope motels rondom death row op het Texaanse platteland, maar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic