Depot

0

Uitgeverij Luctor et Emergo Media presenteert het boek Depot De verborgen schatten van het Rijk.

Voor dit prachtige boek werd met veel zorg en overleg een honderdtal objecten gekozen en gefotografeerd. Met een grote verscheidenheid aan uiteenlopende voorwerpen, uit verschillende tijdperken en vervaardigd uit tal van materialen, kwam een bijzonder gevarieerde selectie tot stand. Zo zijn er borden en glazen, gebruiksvoorwerpen en pronkstukken. Ivoor, zilver, kristal en porselein. Boeken, schilderijen, tekeningen en foto's. Zelfs de piano van koning Willem II uit 1844, maar ook een schitterend houten beeld van St. Florian uit 1450 en een musket uit 1780. Het geheel geeft een mooi beeld van de rijkdom van onze vaderlandse geschiedenis.

Met dit unieke boek komt een deel van de verborgen schatten van het Rijk aan het licht. Een breed publiek krijgt eindelijk de kans kennis te maken met een aantal topstukken uit de uitgebreide collectie van de Rijksdienst, dat anders verborgen zou blijven. Met deze uitgave is de eerste stap gezet. Voorwerpen die men anders nooit te zien zal krijgen, worden nu gepubliceerd in dit exclusieve boek. De selectie die voor dit boek gemaakt werd, is zo gevarieerd, dat iedereen met enige interesse in (kunst)geschiedenis of die belangstelling heeft voor de tijdloze objecten uit de kunst en kunstnijverheid uit ons verleden, zijn hart kan ophalen.

Dit is slechts een klein deel van de totale collectie die de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed beheert. Het is een begin en meerdere delen zullen volgen, zodat ook een breed publiek de schoonheid van deze objecten kan ervaren.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
124
Laatste editie
01 december 2012
Uitgeverij
Luctor et Emergo Media
ISBN
9789490132057
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic