Derby aan de Maas

Derby aan de Maas

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 1 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
“Ik ben een keer uitgenodigd bij het Rood-Witte Mannendiner. Ik zei dat ik zeker wist dat er mensen zouden zijn die tegen mij gingen schelden. Dus ik kom binnen in het gebouw, het diner zou bovenin zijn. In de hal bij de lift hoor ik: “Maar met die vent gaan we niet in de lift staan!’ Een aantal mensen stond daarbij en ik dacht dat die vent een geintje maakte, weet je wel. Ik vroeg wat hij zei en hij reageerde: ‘Maar ik ga niet met jou in de lift staan, ik ga niet met een Feyenoorder in de lift.” - Gerard Meijer, nam in 2009 na 50 jaar dienst afscheid als masseur en verzorger van Feyenoord.

2 broeders
2 broeders
1 grote stad
met het Kasteel
en de Kuip
als Jules deelde
ze de kleuren rood-wit
tevens zelfs ook een
stadion als huis
2 broeders
1 mooie stad
dat samenwerkingsverband
ziet er verraderlijk uit
toch is er in het Wilde Westen
geen Spartaanse krijger die de kas steelt
het gras is altijd groen-wit-groener
aan de overkant van de maas op Zuid

Door Christopher Blok

Sparta en Feyenoord: twee grote voetbalclubs in één stad. De ene van oudsher een club voor ’heeren’, de ander een club voor ‘arbeiders’. Er bestaan geen clubs die binnen één stad voor zoveel strijd en rivaliteit zorgden en nog steeds zorgen als Feyenoord en Sparta.

In dit fascinerende boek staat de geschiedenis van dé voetbalderby van Rotterdam centraal: van de allereerste vriendschappelijke wedstrijd op 22 mei 1921 tot aan de voorlopig laatste ontmoeting in het voorjaar van 2018, met Dick Advocaat als trainer van de club uit Spangen. In totaal speelden de clubs in competitieverband 132 keer tegen elkaar wat de voedingsbodem voor strijd, onrust, animositeit en rivaliteit was.
Derby aan de Maas is een ruim geïllustreerd boek met uniek fotomateriaal en natuurlijk voorzien van alle denkbare statistieken. Er is een hoop gebeurd in de bijna honderd jaar nadat de eerste wedstrijd gespeeld werd!
Ook komen zeven bekende oud-spelers die bij beide clubs gevoetbald hebben aan het woord, waaronder John de Wolf en Gérard de Nooijer. Hugo Borst verklaart de journalistieke rol in het groot maken van de Derby. De Derby aan de Maas is een schitterend voetbalboek dat iedere Feyenoorder en Spartaan in huis moet hebben!

Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
15 augustus 2019
ISBN
9789493160095 , 9789493160101
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,95
E-book prijsvergelijker
Advertentie