Dodelijke selectie

7

Het is tweehonderd jaar geleden dat Charles Darwin werd geboren. Deze dag wordt in Londen gevierd met een wetenschappelijk symposium. Een van de professoren van de Universiteit van Oxford zal tijdens dit symposium een lezing houden over de evolutietheorie, maar hij wordt met auto en al in de Theems geduwd. Op het laatste moment weet hij een cryptische boodschap aan een vanzijn studenten achter te laten. Samen met een Amerikaanse paleontoloog komt de studente terecht in het web van een grillige seriemoordenaar, die alles op alles zet om te voorkomen dat de revolutionaire lezing van de professor openbaar wordt.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Den svakeste dør
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Ernst Bergboer
Laatste editie
11 november 2013
Uitgeverij
Kok
ISBN
9789043521833 , 9789043521840
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijHebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Met wat raadseltjes creëer je geen thriller

door Anne Terwisscha op 20-01-2014

Na een reis van drie jaar met de Beagle III wonen de wetenschappers Jansen en Tawkins een zevendaags symposium over Darwin en evolutie bij. Dan slaat een seriemoordenaar toe. Elke dag van het symposium wordt een wetenschapper vermoord, waarbij via raadsels aanwijzingen voor de volgende moord worden achtergelaten. De eis van de moordenaar is dat de wetenschappers publiekelijk de evolutietheorie...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic