Een val vooruit - De kracht van het brein

0

Een boek over datgene wat je liever niet van jezelf laat zien. Door blinde vlekken, emoties en gedachten beschermen we ons tegen een onveilige buitenwereld. Mentale wonden blijven hierdoor bestaan en ook wordt het lastig om echt te leren van je fouten.
Doordat we ons graag goed willen voelen staan we over het algemeen minder stil bij de minder mooie kanten van onszelf. Belangrijke aspecten van ons gedrag en onze gedachten blijven op deze manier ongezien. En wat ongezien blijft, kan op die manier zijn werk blijven doen. Om gelukkg te zijn is het belangrijk dat je jezelf accepteert. Volledige zelfacceptatie betekent ook dat je eerlijk durft te zijn over je negatieve eigenschappen en dat je je pijnpunten uit je verleden kunt zien.
In dit boek wordt op heldere wijze uitleg gegeven over de invloed van gedachten op ons gedrag en de valkuilen waarin mensen geneigd zijn te vallen. Mensen kunnen praten over een terugval wanneer klachten toenemen door bijvoorbeeld een verandering in hun leven. Lastige situaties bieden je je juist de mogelijkheid om veel over jezelf te leren en je verder te ontwikkelen. Wanneer je dat doet, zou je dus beter kunnen spreken over een val vooruit.
Tiddo Graatsma (Alkmaar, 1974) was als kind al geboeid door mensen. In 2000 studeerde hij af aan de VU als psycholoog.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
07 november 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293194

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic