Einsteins gelijk

3

Artikelen 2

Op 11 februari 2016 maakten wetenschappers de ontdekking bekend van zwaartekrachtgolven. Honderd jaar geleden al voorspeld door Albert Einstein, maar nu pas voor het eerst echt gemeten. Minieme rimpelingen in de ruimtetijd, veroorzaakt door de meest extreme verschijnselen in de kosmos: supernova-explosies, botsende zwarte gaten en de oerknal zelf. Zonder twijfel een van de grootste wetenschappelijke doorbraken van de eenentwintigste eeuw en het sluitstuk in de bevestiging van Einsteins relativiteitstheorie. Maar wat zijn zwaartekrachtgolven precies? Hoe kan de lege ruimte trillen? En hoe is het mogelijk om die onvoorstelbaar kleine rimpelingen te meten? Met wat voor precisie-apparatuur is de ontdekking gedaan? Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst? En wat hebben we aan zwaartekrachtgolven? 

Sterrenkundejournalist Govert Schilling geeft op al die vragen op onnavolgbare wijze antwoord. Net als in zijn eerdere abc-boekjes (over het Higgs-deeltje, kosmische inslagen en de oerknal) voert hij zijn lezers aan de hand van heldere voorbeelden en vergelijkingen mee door de wonderlijke wereld van kosmische catastrofes, laser-interferometrie en Albert Einsteins relativiteitstheorie.

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
09 maart 2016
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789059566996


Artikelen over Einsteins gelijk

Hebban Sterrenparade (12)
10 april 2016 1 like
Sterrenparade (11)
03 april 2016 1 like
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 7,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 7,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic