Ferguut

1

Ferguut (jeugdboek)
Auteur: Herman Van Campenhout
Doelgroep: vanaf 11 jaar
Prijs: 15,50 EUR
Cover: Gunther Segers
ISBN: 90-59320-63-8
‘Mijn oudste zoon, Ferguut, kent alle namen van de ridders van de Ronde Tafel en hun wapenschilden én avonturen. Boer worden wil hij niet. Dat vindt hij te vuil en te zwaar. Sinds ik hem naar de Latijnse school gestuurd heb, heeft hij niet veel interesse meer voor het werk op het land en op de hoeve. Hij wil zo snel mogelijk bij een wapenmeester in dienst gaan om ridderwapens te leren hanteren. Zijn grootste wens is ooit door koning Arthur tot ridder te worden geslagen.’De stem van de jonge boer klinkt een beetje spottend alsof hij de toekomstdromen van zijn zoon niet ernstig neemt.
Herman Van Campenhout begon zijn schrijversloopbaan met Vlaamse Filmpjes. Pas toen hij niet meer zo piep was, maar ook nog niet stok, besloot hij ook boeken te publiceren.
In dit spannende en avontuurlijke ridderverhaal vertelt hij de geschiedenis van de dappere Ferguut, de schildknaap van Walewein, één van de beroemde ridders van de Ronde Tafel…
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
03 maart 2003
Uitgeverij
Abimo
ISBN
9789059320635
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic