Filosofie voor een weergaloos leven

11

Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad. Zo helpt Diogenes je om je authentieke zelf te zijn, Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet.
In Filosofie voor een weergaloos leven laat Lammert Kamphuis zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we vaak denken. In achttien prikkelende stukken toont hij hoe zowel eeuwenoude als hedendaagse denkers je kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Deze bundel biedt troost, geeft rust, verrijkt vriendschappen, creëert begrip voor andersdenkenden en leidt tot meer plezier in je werk. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen ¿ en ga zelf aan de slag!

Verschenen in
Genre
Filosofie
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
07 juni 2018
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789403118307
Bestel dit boek vanaf  €18,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Filosofie in hapklare brokken

door: Eef80 1 like
Filosofie voor een weergaloos leven is een moderne en luchtige introductie voor meer filosofie en bewustwording in je dagelijkse leven. Volgens de schrijver creëer je door te filosoferen een gezonde ruimte tussen jou en je vastgeroeste gedachtepatronen, waardoor je flexibeler wordt in je hoofd en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic