Frankrijk in oorlog, 1870-1962

0

Frankrijk in oorlog, het nieuwe boek van de bekende Leidse historicus H.L. Wesseling, bevat het verhaal van de roerigste en meest dramatische eeuw uit de moderne Franse - en Europese - geschiedenis, de eeuw die begon met de eerste, zo lichtzinnig begonnen en zo smadelijk verloren, oorlog tegen Duitsland in 1870 en eindigde met het Franse vertrek uit Algerije in 1962. Bijna heel die eeuw is Frankrijk op enigerlei wijze in oorlog geweest. Het lot van Frankrijk, maar ook van veel andere landen in Europa, Azi n Afrika is door die oorlogen bepaald.
Frankrijk in oorlog is verhalende geschiedenis op haar best, maar het boek bidet meer dan alleen een verhaal. Het analyseert de conflicten en verklaart de afloop ervan.
Na de succesvolle boeken Europa's koloniale eeuw en het veel vertaalde Verdeel en heers - waarvan alleen al in Itali 00.000 exemplaren werden verkocht! - keert Wesseling in dit boek terug naar zijn oude liefde, de Franse geschiedenis, en toont hij zich opnieuw een meester in het vertellen van het historische verhaal, met al zijn dramatische gebeurtenissen en onverwachte ontknopingen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
350
Laatste editie
01 januari 2006
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035130616
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic