Ghana

0

Jaren van politieke stabiliteit en economische groei werpen in het Ghana van nu hun vruchten af. Het land gaat volledig op de schop. De files in Accra worden aangepakt en overal in het land wordt in de verouderde infrastructuur geïnvesteerd. De verwaarloosde spoorwegen komen weer tot leven en de chaos van particuliere busjes wordt aangepakt. Ondertussen laten de Ghanezen hun humeur niet bederven door de vele werkzaamheden. “Morgen wordt alles beter!” is het motto van de altijd optimistische Ghanees.
In Landenreeks Ghana beschrijft Heerko Dijksterhuis in 74 pagina’s de geschiedenis, politiek, samenleving, economie, cultuur, natuur en milieu van Ghana.
De voornaamste bedreiging van Ghana’s stabiliteit is de groeiende kloof tussen arm en rijk. Gevaarlijk is dat deze tegenstelling steeds duidelijker langs etnisch/religieuze lijnen loopt: tussen de Ashanti en andere welvarende verwante groepen in het overwegend christelijke zuiden en de etnisch verdeelde, traditioneler ingestelde stammen op de savanne in het islamitische noorden.
Heerko Dijksterhuis (1953) studeerde ontwikkelingsplanologie en liep stage bij de Universiteit van Cape Coast in Ghana. Daarna werkte hij in Nederland voor ontwikkelingsorganisaties als de NIO-vereniging, Max Havelaar en Novib. In 1998 vestigde hij zich in Ghana als correspondent voor de West-Afrikaanse regio, en als consulent voor lokale ontwikkelingsorganisaties.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
73
Laatste editie
20 juni 2005
Uitgeverij
KIT Publishers
ISBN
9789068324174

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic