Giftige woorden

10

En ineens besef ik dat ik helemaal niet kan bellen.

Dat kan niet, dat kan niet, dat kan niet!

Ik weet niet of ik het gegild of gedacht heb. Het maakt ook niet uit, niemand kan me horen. Ik zit in een raamloze kelder van vijftien vierkante meter die is uitgegraven onder de fundamenten van een huis tussen de velden. Een oude wijnkelder met hardstenen muren, die met kurk geluiddicht is gemaakt, die geblindeerd is, en waar het altijd vijftien graden is. Misschien ideaal voor wijn, maar nu is het mijn graf. Er wonen geen mensen in de buurt. Ik ben verdwenen zonder getuigen, zonder aanwijzingen. De aarde heeft me opgeslokt, en niemand weet dat ik nog leef.


Barbara heeft een door geweld getinte jeugd gehad, maar doorgrondt nog niet werkelijk het misbruik dat ze heeft ondergaan. Ze heeft verwarrende gevoelens van haat en liefde jegens degene die haar gevangenhoudt, want hij is haar enige connectie met de buitenwereld en hij houdt haar immers in leven? Ontdaan van alles, blijkt het kleinste menselijke contact toch van waarde.

Carranza laat in Giftige woorden moeiteloos spanning en tempo in het verhaal oplopen, om met een spectaculaire finale te eindigen. De directe aanleiding voor haar om dit boek te schrijven waren de in de media uitvoerig besproken gevallen van Natascha Kampusch en Elizabeth Fritzl.

,/upload/czdb/9789056723842.jpg
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Paraules emmetzinades
Serie
2011-05-01 00:00:00
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
10 mei 2011
Uitgeverij
Signatuur
ISBN
9789056723842 , 9789044964981
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijHebban recensie

Giftige woorden is een spannend verhaal. Soms was het wel een beetje pittig allemaal.

door Hebban Crew op 21-06-2011

Pak je geen snoepjes aan van vreemde mannen. Zul je gewoon doorfietsen als een man je naar de weg vraagt? Heb je je mobieltje bij je? Ben je voor het donker weer thuis? Fiets je niet door het bos naar school? Bel je even als je aangekomen bent? Fiets je niet alleen naar huis? Altijd maar weer die vragen. Of er achter elke boom enge mannen op de loer liggen die jonge meisjes mee willen lokken. Ook...

Lezersrecensies (3)

door: Edith 1 like

Barbara is 15 als zij van huis wegloopt. Thuis en op school waren er al lange tijd problemen en het lijkt er op dat de tiener er met iemand van door is gegaan. Vier jaar lang is Barbara nu onvindbaar.
Moeder Núria is langzaam gek geworden van verdriet. Vadert Pep en inspecteur Lozano hebben al die...

door: Claar van Lieshout 1 like
De inspiratiebron voor Giftige woorden van Maite Carranza was de aandacht in de Media voor de lijdensweg van Natascha Kampusch en Elizabeth Fritzl. Zij werden vele jaren gegijzeld.
Voor mij waren dat voldoende feiten om met enig terughoudendheid in het boek te beginnen.

Maar wat een verrassing. Ik...

Recensie Giftige woorden

door: Mieke Piersma 1 like
Een boeiend boek met een verrassende ontknoping. Lekkere spannende YA boek over Barbara die ineens spoorloos verdwijnt en een spoor van bloed in een telefooncel achterlaat. Ik heb van dit boek genoten en had hem dan ook in 2 dagen uit.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic