God darwin natuur

, ,

4

God, Darwin en natuur
2009: Darwinjaar

Redmond O'Hanlon (1947) is naast avonturier, reisboekenschrijver en wetenschapper een groot kenner van het werk van Charles Darwin. Hij schreef hierover een proefschrift, Joseph Conrad and Charles Darwin: The Influence of Scientific Thought on Conrad's Fiction. Bij zijn reizen in Borneo, het Amazonegebied en Congo speelde het gedachtegoed van Darwin altijd een grote rol.Schrijver en journalist Rudi Rotthier reisde de afgelopen jaren over de wereld. Hij deelt met O"Hanlon het avontuurlijke reizen, een fascinatie voor andere volken en culturen en voor het werk van Charles Darwin. In de zomer van 2008 ontmoetten deze schrijvers elkaar in Oxford vooreen serie gesprekken. Het resultaat daarvan is een ongewoon en ongedwongen boek over God, de evolutie, de mens, natuur, reizen en de zin van het bestaan.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Illutraties
Emile Brugman
Laatste editie
17 januari 2013
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045013374 , 9789045022567
Bestel dit boek vanaf  €20,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie God darwin natuur

door: Petry Hoogenboom 1 like
Iedere Darwin liefhebber zou dit boek moeten lezen. Ook als je denkt dat je evolutieleer en Darwinisme snapt krijg je nieuwe inzichten door dit boek. O'Hanlon en Reeuwijk plaatsten het Darwinisme in de tijd, leggen verbanden tussen Darwin en andere wetenschappers. Dit doen ze bovendien op een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic