Grote geschiedenisboek van Vlaanderen, Het

0

De geschiedenis van Vlaanderen (het Nederlandstalig België) kent meerdere beslissende momenten, zoals de eerste Staten-Generaal in Brugge in 1464, het beleg van Oostende in 1604, de eerste trein in Mechelen in 1835 en het drama van Zwartberg in 1966.
Allemaal gebeurtenissen die in het collectieve geheugen zijn opgeslagen en samen de geschiedenis van Vlaanderen vormen.
'Het Grote Geschiedenisboek van Vlaanderen' neemt u mee op een meeslepende reis door het verleden van Vlaanderen. Het verhaal wordt verteld alsof u er zelf bij bent. De auteurs, allen deskundig op hun terrein, verklaren opnieuw voor een breed publiek wat u op school al leerde, en meer. U leest nu ook over alle achtergronden en snapt de verbanden. Aan het begin van elk hoofdstuk wordt u in gedachten naar díe plekken gebracht waar de geschiedenis zich daadwerkelijk afspeelde. Daarna volgt steeds een uitgebreid en toegankelijke uitleg waarin verder wordt ingegaan op de achtergronden en gebeurtenissen van die tijd.
De onderhoudende teksten zijn geschreven door deskundige auteurs, onder wie bekende wetenschappers. De coördinerende redactie is in handen van Harry de Kok, Guy Missotten, baron Dries van den Abeele en prof.dr. Raymond Van Uytven.
Dit fraaie en rijk geïllustreerd overzicht in een groot, luxe formaat laat zien hoe Vlaanderen groeide van een verzameling provincies tot een moderne en succesvolle samenleving binnen Europa.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
422
Laatste editie
30 september 2009
Uitgeverij
WBOOKS
ISBN
9789040086519
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic