Haagse Taferelen- de VVD 2003-2006

0

Voorjaar 2003 trad Jozias van Aartsen aan als voorzitter van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Naast hem werd Bibi de Vries vice-fractievoorzitter. Met hun komst zette de partij een opmerkelijk friesse, nieuwe koers in. De fractie zou zich voortaan kritischer opstellen tegenover de coalitie o.l.v. Jan Peter Balkenende, en de eigen VVD-ministers zouden op hun daden worden afgerekend.
Van Aartsen werd door de parlementaire pers al snel omarmd als Politicus van het Jaar. Maar binnen de partij nam de onrust toe. Wie was nu de leider van de VVD? Zalm of Van Aartsen? De leiderschapsdiscussie deed de VVD geen goed.
Na de tegenvallende gemeenteraadsverkiezingen van 2006 traden Van Aartsen en De Vries terug, waarna de openlijke strijd om het leiderschap tussen Rita Verdonk en Mark Rutte in alle hevigheid losbarstte.
In Haagse taferelen blikt Bibi de Vries terug op onder meer het vertrek van Geert Wilders, de rol van Gerrit Zalm, de moord op Theo van Gogh en de controverse rond Ayaan Hirsi Ali. Haagse taferelen bidet een uniek kijkje achter de schermen van de Tweede Kamer en is een eye-opener voor elke liberal die de VVD als brede volkspartij ter harte gaat.
Wat is er met de VVD gebeurd? Een kijkje achter de schermen.
Voor zij in 1994 voor de VVD in de Tweede Kamer Kwam, was Bibi de Vries belastingadviseur en gemeenteraadslid van Almere. In de Kamer was zij o.a. woordvoerder fiscale en sociale zaken. Van 2003 tot 2006 was ze vice- fractievoorzitter van de VVD. Sinds 2002 vervult ze tevens het voorzitterschap van de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie, ANKO.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
158
Laatste editie
01 januari 2006
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046802021
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic