Heidense hekserij

0

Heidense Hekserij beschrijft het bedrijven van magie, divinatie en healing binnen het religieuze kader van een of meer moderne paganistische religies zoals Wicca, Druïdisme en Asatru.
Het geeft een uitgebreide uitleg van de religieuze opvat¬tingen en magische praktijken van moderne, paganistische heksen en veel beschrijvingen van rituelen waar de lezer direct mee aan de slag kan. Het is geschikt voor beginners op het heksenpad, maar ook gevor¬derden kunnen er veel informatie en inspiratie uit halen.
Heidense Hekserij bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over het Paganisme, de religie van de heidense heks. Eerst wordt de geschiede¬nis van het oude Heidendom in Europa beschreven en aansluitend de ontwikkeling van het moderne Paganisme. Hierbij komen verschillen¬de levensbeschouwelijke onderwerpen aan bod zoals goden en godin¬nen, paganistische wereldbeeld en de acht jaarfeesten.
Het tweede deel van dit boek gaat specifiek over de heksenkunsten ma¬gie, divinatie en healing. Vooral magie wordt in meerdere hoofdstuk¬ken uitgebreid behandeld.
Het derde deel van Heidense Hekserij beschrijft het Sjamanisme en hoe sjamanistische technieken binnen de Hekserij toepasbaar zijn
Jack Stoop (1971) is in 1993 ingewijd als Heks der Gewaaddragenden en in 1998 als heks en priester in een Gardneriaanse Wiccacoven. Sinds 2002 is hij weer solitair heks en combineert in zijn rituelen en magie elementen uit verschillende paganisti¬sche tradities zoals Wicca, Asatru en Sjamanisme.
Jack schreef onder de naam Flierefluiter artikelen voor bladen als Wic¬can Rede, Pagan World en Green Circular en voor de SORAG Akademie de cursusboeken Werken met Reiki en Werken met de Tarot. Hiernaast verzorgde hij lezingen en workshops voor de Pagan Federation Interna¬tional en verschillende Heksencafe’s.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
312
Laatste editie
30 december 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Boekenbent
ISBN
9789462036505

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,50
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic