Heks van Axel, De

0

Jeugdboek
Nieuw
Ketters en heksen op de brandstapel…
Spannend en meeslepend
De heks van Axel
Hedwig van de Velde
Hulst, 1563. Tanne kan niet langer tegen het gepest en getreiter in het weeshuis. Ze wil er weg, liefst zo snel mogelijk. Zelfs haar vriendschap met Fielke is geen reden om te blijven. Gelukkig kan ze terecht bij haar vriendin Rose, de dochter van molenaar Jan de Mulder. In de molen vindt ze eindelijk een thuis. Tot een inquisiteur naar de stad komt om ketters te vervolgen. Ook Tanne wordt door hem op de rooster gelegd…
En dan is er Daan, die Tanne kent van toen ze nog een kind was. Haar hart klopt sneller als hij haar opzoekt. Maar Daan is vastbesloten om priester te worden… Tanne is verward, nu nog meer dan vroeger. Waarom wordt ze uitgescholden voor ‘de heks van Axel’? Werd haar moeder echt als heks vervolgd? En wie is haar vader? Tanne zoekt naar de waarheid achter de geheimen uit het verleden.
Hedwig van de Velde keert terug naar de woelige tijd van de godsdienstoorlogen en de Geuzenopstand. Hij ontdekt een boeiend verleden vol verdachtmakingen en beschuldigingen, ketterverbrandingen en heksenvervolging. Meeslepend, spannend en vol mysterie.
Vanaf 12 jaar
Omslagillustratie: Jan de Maesschalck
Gebonden - ca.272 p.
Formaat: 14,5 x 22 cm
NUR: 284
Verschijnt in januari 2003
Prijs: € 15,95
ISBN: 90 5908 050 5
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Illutraties
Jan De Maesschalk
Aantal pagina’s
272
Laatste editie
27 januari 2003
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059080508
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic