Het afscheid van de tropen

26

Spots 3

Malakka, 1955. Lydia Cartwright komt van een bezoek aan een zieke vriendin thuis in een uitgestorven huis. De bedienden zijn weg, de telefoon geeft geen gehoor. Ook haar man Alec en hun twee dochters zijn verdwenen.
Wanhopig zoekt Lydia contact met de Britse districtsofficier, die haar vertelt dat Alec is overgeplaatst naar het platteland. Voor Lydia is dit een onbegrijpelijke beslissing. Waarom heeft hij niet op haar gewacht? Waarom heeft hij geen bericht voor haar achtergelaten?
Lydia's zoektocht naar haar gezin voert haar door een door oorlog verscheurd land. Ze wordt opgevangen door Jack Harding, een man die ze liever in haar verleden had gelaten, en probeert er op zijn plantage in te berusten dat haar familie bij een brand zou zijn omgekomen, zoals haar wordt verteld. Maar leven ze echt niet meer, of toch wel?
Het afscheid van de tropen beschrijft het hartverscheurende verhaal van een door leugens verscheurde familie en hoe de liefde van een moeder de afstand van jaren en continenten kan overbruggen.

Dinah Jefferies werd in 1948 in Maleisië geboren. Ze verhuisde toen ze negen was naar Engeland, maar behield altijd een grote voorliefde voor Zuidoost-Azië. Pas recentelijk publiceerde ze haar eerste roman, Het afscheid van de tropen, en een jaar later haar tweede, De vrouw van de theeplanter. Dinah Jefferies woont met haar man in Gloucestershire.

'Een aangrijpend en emotioneel boek, sfeervol en exotisch, met een waanzinnig goed verhaal.' Being Anne

'Aangrijpend, vol kracht en emotie. Ik begrijp waarom Dinah Jefferies als zo'n buitengewone verhalenvertelster wordt beschouwd. Dinah is een geweldige nieuwe auteur die miljoenen vrouwen in hun hart zullen sluiten.' I Read Novels

Over De vrouw van de theeplanter (zomer 2016):

'Mijn ideale boek; mysterie, liefde, liefdesverdriet en vreugde - ik kon het niet wegleggen.' Santa Montefiore

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
392
Laatste editie
21 juni 2016
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044630923 , 9789044630930 , 9789044634587


Door lezers

Nog een paar bladzijden ... / Reading Challenge #76 tot en met #80
05 oktober 2016
Nog een paar bladzijden ... / Zomerlezen #5: wat heb ik eigenlijk gelezen?
29 augustus 2016 1 reactie
Nog een paar bladzijden ... / Zomerlezen #1: Sarah Lark
29 juni 2016 5 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 5,00
Bestel het ebook bij Blz. voor 5,00
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Roman die te veel verhalen wil vertellen

door Susanne op 08-07-2016

Het is 1955 en de Engelse Lydia Cartwright woont met haar man en twee dochters Emma en Fleur in Malakka, Maleisië. De inwoners van dit land zijn in oorlog met de Britse koloniale overheerser. Regelmatig worden Engelse plantages in brand gestoken en het is voor de familie Cartwright niet langer veilig om door het land te reizen. Wanneer Lydia op een dag thuiskomt na het verzorgen van een zieke...


Lezersrecensies (2)

Meeslepend aangrijpend verhaal

door: Ideke 1 like
Het afscheid van de tropen is een aangrijpend verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Emergency (noodtoestand) in Maleisië tijdens de jaren vijftig. Wanneer Lydia thuiskomt van haar tijdelijke verblijf bij haar zieke vriendin blijkt dat haar man en twee dochters weg zijn. Niemand kan...
ebook

aangrijpend, emotioneel

door: Anneke 1 like
Het is een heel erg aangrijpend, emotioneel boek dat je vanaf de eerste zin te pakken heeft. Het boek is moeilijk weg te leggen, omdat je steeds verder wilt lezen, wilt weten hoe het verder gaat. Je wordt kwaad op diverse personen vanwege wat ze doen, de leugens die ze verspreiden en ergere dingen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic