Het diepe Zuiden

11

Artikelen 1 Top25's 1

Het Zuiden van de Verenigde Staten is een gebied met twee gezichten: er wonen de vriendelijkste en meest gastvrije mensen van Amerika. Men hecht er het meest aan traditie, er wordt hard gewerkt, en met succes. Maar racisme ligt hier vaak nog aan de oppervlakte en het contrast tussen arm en rijk is groter dan in de rest van het land. De band met het land is intens: ondanks natuurgeweld – overstromingen, orkanen, met als recent dieptepunt Katrina – wil ieder die het ontvlucht, niets liever dan terugkeren. Het Zuiden ziet zichzelf graag als het échte Amerika, en dat heeft het hard te verduren gekregen. Dit is het gebied dat Paul Theroux ontdekt in Het diepe Zuiden, en hij reist erdoorheen als was het een vreemd land: ‘De hoofdweg verlaten, de musea overslaan, op zoek naar de menselijke architectuur.’ Dus hij gaat naar de kerk, naar een wapenshow, langs boerderijen die nog steeds ‘plantages’ worden genoemd; hij gaat naar het hart van de zuidelijke geschiedenis. Op zoek naar het geheim van dit gebied.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
520
Laatste editie
05 februari 2016
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045030517 , 9789045030524


Artikelen over Het diepe Zuiden

Hebban Sterrenparade (12)
10 april 2016 1 like
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Een grondig en intens bezoek aan het diepe zuiden.

door: rita samson 3 likes
Reizen en er boeken over schrijven is welbesteed aan Paul Theroux. Ik lees hem al vanaf zijn "De grote spoorwegcaroussel". Deze keer bleef hij dichter bij huis , vind en reisde met zijn wagen van Cape Cod , waar hij woont, naar het diepe zuiden van Amerika. Over die rit is hij bondig, de eerste...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic