Het fenomeen Anne Frank

1

Meer dan een halve eeuw geleden verscheen Het Achterhuis. Niemand had nog van de schrijfster gehoord - Anne Frank, een meisje dat in maart 1945 op 15-jarige leeftijd de dood had gevonden in het concentratiekamp Bergen-Belsen.
Nu kent iedereen haar, hebben velen het boek gelezen en het toneelstuk of de verfilming van haar dramatische onderduikleven gezien.
Het Achterhuis wordt nog steeds verkocht en meer dan een miljoen toeristen bezoeken jaarlijks haar onderduikplek in het achterhuis aan de Prinsengracht. De Holocaust en Anne Frank lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Wie is Anne Frank? Van wie is Anne Frank? Is haar kastanjeboom echt zo belangrijk? Zal haar faam voort blijven duren? Wat doen de Anne Frank Stichting en het Anne Frank-Fonds met haar nalatenschap?
In Het fenomeen Anne Frank worden voor het eerst alle zaken rond Anne Frank kritisch en in hun onderlinge samenhang behandeld.

David Barnouw is onderzoeker en woordvoerder van het niod, het Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Hij is een van de samenstellers van de wetenschappelijke uitgave van de dagboeken van Anne Frank en heeft veel over haar gepubliceerd.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
29 maart 2012
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035135208
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic