Het Geheim van Vredeveld

0

"In het najaar van 2001 werd in Assen op het landgoed Vredeveld de graftombe van Augustinus van Valkenstijn (1806-1882) en zijn vrouw Louise Aubry d'Arancey (1809-1871) in opdracht van de gemeente gerestaureerd.
De belangstelling was groot, want vele verhalen deden de ronde over het echtpaar en hun graf. Zo zouden grafrovers hun lichamen hebben weggehaald. Dat bleek niet zo te zijn, maar met de opening van de tombe werd de roep om nader historisch onderzoek een stuk luider. Niet voor niets: er werd hardnekkig beweerd dat Louise van Valkenstijn een natuurlijke dochter zou zijn geweest van koning Lodewijk Napoleon. In ieder geval waren de afkomst en het leven van het echtpaar in nevelen gehuld.
Dit boek is de weerslag van het onderzoek dat dr. J.H. Petrie op verzoek van de gemeente Assen heeft uitgevoerd naar het landgoed Vredeveld en zijn opvallende bewoners. Na zijn overlijden in 2004 is de tekst bewerkt en verzorgd door drs J. Bos en dr H. Nijkeuter (Drents Archief).
?Het geheim van Vredeveld? is niet alleen van grote waarde voor onze kennis van de geschiedenis van Assen, maar door de vele illustraties en documenten ook een rijke bron van informatie over de cultuur en mentaliteit in Nederland in het midden van de negentiende eeuw."
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
22 juni 2005
Uitgeverij
Koninklijke Van Gorcum b.v.
ISBN
9789023241515

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic