Het re-integratietraject

0

Re-integratie is mensenwerk. Mensen aan het werk helpen, na een moeilijke periode van werkloosheid is een grote uitdaging. De beste kans op werk geeft een passend traject dat nauw aansluit bij wat de persoon nodig heeft. Het creëren van perspectief voor ouderen, jongeren en migranten, waaronder vluchtelingen, vormt een belangrijk onderdeel van het werk. Dit vraagt om het ontwikkelen van passende trajecten met nieuwe, creatieve ideeën. In dit boek worden hiervoor verschillende benaderingen en suggesties geboden. Aan de orde komen: het selecteren van een traject, een goede diagnostiek van de persoon, het maken van een baankeuze, het zicht krijgen op de vermogens van de werkzoekende en het vormgeven van contact. Hierbij wordt de re-integratieconsulent zelf als krachtig instrument gezien.
Het re-integratietraject biedt een beknopt overzicht van het proces van re-integreren. Het is een praktijkboek waarmee studenten binnen de opleiding direct aan de slag kunnen om een succesvolle consulent of coach te worden. Daarnaast is het boek ook aan te bevelen voor belangstellenden die werkzaam zijn in het werkveld.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
07 februari 2014
Uitgeverij
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789460943362
Bestel dit ebook vanaf  €13,99 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic