Het rijbewijs van Nematollah

10

Artikelen 1 Lijsten 1

Behalve een paar nostalgische anekdotes weet Arash niets van zijn overleden vader Nematollah. Als hij vanuit Nederland op zoek wil gaan naar diens levensverhaal, wordt hij door zijn dochter geconfronteerd met zijn eigen verleden. Zij wil nu eindelijk wel eens weten waarom haar vader in 1982 uit Iran vertrok. Waarom wordt er over dat verleden zo nadrukkelijk gezwegen? In Het rijbewijs van Nematollah vertelt Marja Vuijsje het verhaal van een gewone Iraanse familie. Een gezin dat in de jaren zestig net als miljoenen anderen naar Peyton Place keek. Hun lotgevallen staan centraal in deze aangrijpende, ruim een eeuw omvattende kroniek. Maar de indrukwekkende geschiedenis van Iran komt ook voorbij, met als apotheose de Iraanse Revolutie en de diaspora van talloze families, onder wie de nazaten van Nematollah.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
27 augustus 2015
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045027722 , 9789045027739


Artikelen over Het rijbewijs van Nematollah

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Dick Van der Veen Hebban Recensent

Inkijk pluriformiteit van Iran

door Dick Van der Veen op 13-10-2015

Wie denkt het DNA van Iran te kunnen vissen uit de grote kom met gemeenplaatsen, doet er goed aan om Het rijbewijs van Nematollah te raadplegen. Marja Vuijsje brengt ons via haar boek in contact met een Iraanse familie in de periode tussen het verscheiden van grootvader Nematollah en de jeugd van kleindochter Maryam met de focus gericht op zoon en vader Arash.

Die komt na de Iraanse Revolutie...


Lezersrecensies (2)

HET RIJBEWIJS VAN NEMATOLLAH. EEN MIGRATIEGESCHIEDENIS.

door: Madelon 1 like
Op de voorkant van het boek Het rijbewijs van Nematollah staat een foto van Nematollah en een groep mannen bij twee auto’s. Nematollah heeft zijn rijbewijs gehaald en zal daar nog veel plezier van beleven. Voortdurend heeft hij een baan als chauffeur van deze of gene diplomaat in Teheran,...

Het leven in Iran

door: Wilma Hartman 1 like
In dit boek vertelt Arash het verhaal over zijn vader, Nematollah (1894 - 1064) en zijn leven in Iran. Het is fascinerend om verhalen te lezen over Iran dat ik niet anders ken dan een een land fanatiek in geloof, mannen met baarden. Omdat ik kind was in de jaren 60 en 70 ken ik niet veel van de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic