Het verhaal van de SM-rechter

0

Het verhaal van de SM-rechter is het persoonlijke en openhartige relaas van de nachtmerrie die SM-rechter Koen Aurousseau overkwam. In 1997 werd hij veroordeeld wegens slagen en verwondingen aan zijn wettige echtgenote Magda Wolters Van der Wey. Aurousseau verloor zijn baan, zijn inkomen, zijn aanzien en zelfs zijn pensioenrechten. De zelfmoordpoging die erop volgde, mislukte.

Samen met zijn vrouw Magda gaat Aurousseau in dit boek dieper in op de door hen beleefde SM, die een zieltogend huwelijk en een depressieve echtgenote weer tot leven wekt. Ethische, morele en juridische aspecten komen aan bod. Hoe privé is iemands seksleven? Hoe privaat is een privéclub? Valt SM onder 'slagen en verwondingen'? Kun je veroordeeld worden voor assistentie bij de ongebruikelijke seksuele voorkeur van je vrouw? Hoe subjectief verloopt een verhoor en hoe objectief is het pv daarvan?
Als specialist ter zake neemt Aurousseau de juridische gang van zaken door, die in een regelrecht heksenproces wel tot een veroordeling moest leiden. Het verhaal van de SM-rechter is ook het verhaal van eenmagistraat die tot het pijnlijke besef komt dat hij jarenlang in een circus van complete willekeur werkte en geloofde. Deze herziene uitgave van het boek uit 1999 werd aangevuld met de verdere juridische en persoonlijke lijdensweg van de rechter.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
230
Laatste editie
05 maart 2009
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789056178949

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic