Hillary Rodham Clinton - De Biografie

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Terwijl de strijd om de kandidatuur voor de Democratische Partij met de dag heviger wordt, neemt ook de belangstelling voor de achtergrond van de voormalige First-Lady toe. Welk pact sloot zij met haar echtgenoot om hun beider ambities te bevredigen? Hoe overleefde zij de ups en downs in zijn carrière en in die van haar? Wat was haar rol in het Whitewater-schandaal? Wat was de basis voor de jarenlange rivaliteit tussen Hillary Clinton en Al Gore? Hoe bouwde zij als senator de politieke machine op die haar gooi naar het presidentschap voorbereidde? Hoe verhoudt de publieke Hillary zich tot de vrouw die achter de schermen een op strike loyaliteit, keiharde discipline en geheime afspreken gebaseerde organisatie runt? Hope kwam zij tot haar controversiële stemgedrag aangaande de oorlog in Irak? Wie financiert haar campagne? En ten slotte: wat drijft de vrouw die van jongs af wist dat zij niet alleen de vrouw achter en naast haar man wilde zijn, maar uiteindelijk ook zijn plaats wilde innemen al de machtigste regeringsleider van de wereld?

Voor Hillary Rodham Clinton: De biografie interviewden Gerth en Van Natta honderden getuigen. Familie, vrienden, klasgenoten, medewerkers, collega's en rivalen, om erachter te komen hoe Hillary Clinton werkt. Als vrouw, als politica, maar vooral als de architect van haar eigen leven.

Welk pact sloot zij met haar echtgenoot om hun beider ambities te bevredigen? Hoe overleefde zij de ups en downs in zijn carrière en in die van haar? Wat was haar rol in het Whitewater-schandaal? Hoe bouwde zij als senator de politieke machine op die haar gooi naar het presidentschap voorbereidde? Hoe verhoudt de publieke Hillary zich tot de vrouw die achter de schermen een op strikte loyaliteit, keiharde discipline en geheime afspraken gebaseerde organisatie runt? Wie financieren haar campagne? En ten slotte: wat drijft de vrouw die van jongsaf wist dat zij niet alleen de vrouw achter en naast haar man wilde zijn, maar uiteindelijk ook zijn plaats wilde innemen als de machtigste regeringsleider van de wereld?

Met de verschijning van dit boek bekronen de auteurs en Pulitzerprijswinnaars Jeff Gerth en Don Van Natta Jr., beiden werkzaam bij The New York Times, jaren van onderzoek naar het politieke en persoonlijke leven van Hillary Rodham Clinton.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
439
ISBN
9789047200093
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie