Harry Potter en de gevangene van Azkaban

869

Artikelen 3

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban van J.K. Rowling verscheen in 1999 voor het eerst in Engeland en is het derde deel van een zevendelige reeks. Wereldwijd werden ruim 500.000.000 boeken verkocht in 69 verschillende talen en in 200 verschillende landen. Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Voldemort, is uit de gevangenis van Azkaban ontsnapt en heeft het wellicht op Harry gemunt. Harry is inmiddels aan een enerverend schooljaar begonnen met nieuwe vakken als Dreuzelkunde en zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbalwedstrijden en griezelige voorspellingen. De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban, en Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben.

Verschenen in
Serie
Harry Potter (3)
Genre
Kind & Jeugd
Vertaald door
Wiebe Buddingh'
Laatste editie
20 mei 2011
Uitgeverij
Manteau Jeugd
ISBN
9789022320846 , 9789022320877 , 9789076174143 , 9789076174181 , ...
Bestel dit boek vanaf  €10,00 bij

bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders
Streaming lezen of luisteren (met een abonnement)

Advertentie
Bliyoo - Oneindig lezen - 728x90

Lezersrecensies (9)

het begint vorm te krijgen

door: Shana_Shaan 1 like
Het 3de boek van Harry potter is alweer een schot in de roos ! De voorgangers vond ik echt goed maar heb met dit boek echt het gevoel gehad dat het hele "verleden" vorm begint te krijgen . Ben echt super benieuwd naar alle andere delen !

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

door: Jess 1 like
Het derde deel van de Harry Potter serie is een zeer goed geschreven boek. De hele school en de toverwereld is in rep en roer. Een van de meest gevaarlijke gevangene is ontsnapt uit Azkaban. Sirius Zwarts zou een volgeling van Voldermort zijn, en het nu op Harry hebben gemunt. Maar wie is hij?...

Zeer spannend deel uit de Harry Potter reeks

door: Fardau 1 like
Dit deel, nummer 3 in de reeks is een van de betere Harry Potter delen. Het verhaal is spannend en meeslepend. Je blijft doorlezen en moet weten hoe het nu zit met Sirius Zwarts.

meer zicht op wat er gebeurt is

door: Leentje Adriaensen 1 like
Aantal blz 326 gelezen voor (Harry Potter readathon) en voor (Hebban Reading Challenge 2016) Begin de boeken van Harry potter hoe langer hoe leuker te vinden. Eens je begint is er geen weg terug en moet je gewoon verder gaan met lezen. Weg legen heeft geen zin het roep gewoon de boeken lijken wel...

Prachtig boek vol fantasie

door: Kim Wezeman 1 like
Ik vond het derde deel van de Harry Potter serie een prachtig boek. Eerst had ik niet echt een idee waar het naar toe zou gaan, en er gebeurden niet echt spannende dingen. Natuurlijk kwamen de ontknopingen pas in de laatste hoofdstukken en deze waren zoals altijd weer verassend, maar je had ze ook...

Harry Potter 3

door: Eline Grymonprez 1 like
Het derde boek van J.K. Rowling vond ik ook weer super om te lezen. De fantasiewereld blijft je meeslepen in het verhaal.

Harry Potter en de gevangene van Azkaban

door: Hanna 1 like
Dit boek vind ik waarschijnlijk het beste Harry Potter boek, Het is spannend en de personages zijn net zoals in de andere delen fantastisch. zeker 5 sterren waard.

Recensie Harry Potter en de gevangene van Azkaban

door: Maria 1 like
Verslavend leuk! Jammer dat er niet meer delen komen na het 7e boek....

Recensie Harry Potter en de gevangene van Azkaban

door: Marjolein 1 like
Voor mij het beste boek uit de serie. Het beste verhaal, de meeste spanning, gewoon het beste boek.