Ik en kanker

0

Lara - spiritueel therapeut - voelt zich al een tijdje niet lekker. Wanneer zij zich laat onderzoeken, wordt er borstkanker bij haar geconstateerd. De arts vertelt haar onomwonden dat de tumor in haar linkerborst zo snel mogelijk operatief verwijderd moet worden en zij daarna chemotherapie en/of bestralingen zal moeten ondergaan.
Na haar gevoelens van ongeloof raakt Lara geheel verstrikt in haar verwarrende gedachten en emoties. Ze staat in een ernstige tweestrijd: moet zij de verantwoordelijkheid voor haar leven bij de dokters neerleggen, of is zij zelf verantwoordelijk voor haar eigen genezing? Ze heeft altijd al een onvoorwaardelijk en groot vertrouwen in de (zelf)genezende kracht van de mens gehad en is ervan overtuigd dat met liefde, vergeving én vertrouwen lichaam en ziel kunnen genezen. Gesprekken met familie en vrienden brengen haar niet veel verder. Integendeel, niemand begrijpt haar dilemma. Ze wordt meermalen gewaarschuwd dat zonder medisch ingrijpen dit alleen maar slecht voor haar kan aflopen. Ook de arts kan geen begrip opbrengen voor haar standpunt en is zelfs furieus!
Lara realiseert zich dat wanneer zij haar eigen weg zal kiezen en afwijkt van de gebaande wegen, zij alleen op weg zal moeten gaan en niemand haar de weg zal wijzen. Tegelijkertijd weet zij echter ook dat de beste wegwijzer in haarzelf zit. Ze besluit naar haar intuïtie en lichaam te luisteren: géén operatie, géén chemotherapie en géén bestraling, maar genezen op eigen kracht.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
112
Laatste editie
09 maart 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Akasha
ISBN
9789077247457

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic