Ik had een vriend in Gaza

12

Na een bomaanslag in Jeruzalem, waarbij ze zelf slachtoffer had kunnen zijn, schrijft de 17-jarige Tal Levine met gevaar voor eigen leven een brief aan een Palestijnse jongen in de Gazastrook. Maar deze 'Gazaman' blijkt helemaal niet zo geïnteresseerd te zijn in Tal als zij in hem. Met de mysterieuze jongeman die zich in zijn emails 'Gazaman' noemt probeert Tal een dialoog te starten over de strijd tussen Israël en de Palestijnen. Zijn eerste reacties zijn niet echt bemoedigend. 'Ik ben niet van plan om je mijn levensverhaal te vertellen. Dat wil je wel, maar ik doe het niet. Tot ziens voor altijd!' Maar Tal geeft niet op. Na een radiostilte beantwoordt hij toch weer haar mail, en langzaam legt hij zijn masker af. Van Gazaman leert Tal hoe het is om op een klein strookje land met duizenden anderen samengepakt te zitten, zonder hoop op een toekomst. Gazaman krijgt door Tal een minder sarcastische en meer positieve kijk op het leven én meer begrip voor de Israëlische zaak. Dit boek is een verpletterend verslag van een turbulente 'krijgen-ze-elkaar-of-niet' liefdesrelatie.
Verschenen in
Genre
Young Adult
Laatste editie
17 juli 2012
Uitgeverij
Callenbach
ISBN
9789026620669 , 9789026621024
Advertentie

Lezersrecensies (1)

realistische roman

door: Saskia Schouten 1 like
Ik had een vriend in Gaza Valérie Zenatti Uitg. Callenbach 2010 ISBN 978 90 266 2102 4

Nadat er een bomaanslag vlak bij haar huis is geweest, neemt de Joodse Tal een besluit: ze wil in contact komen met de Palestijnen in Gaza. Ze vraagt zich af waarom er toch steeds van die gewelddadige acties...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic