*ik kus je in gedachten

3

Twee geheime geliefden, Sarah en Ruud, schrijven elkaar jarenlang brieven. Angstvallig en uitbundig koesteren ze daarin hun verborgen passionele relatie, want ze zijn allebei gehuwd. Hun brieven, echte literaire vlechtwerkjes, getuigen van hun tedere gevoelens voor elkaar, maar ook van hun twijfels, verlangens, wanhoop en geheime plannen. Dit brievenboek is een fijnzinnig en fijngevoelig document humain, dat ontroerend, meeslepend, openhartig en spannend is, maar ook erg geestig geschreven.
In een tijdperk waarin gsm’s nog het privilege van topzakenlui zijn en e-mail nog moet worden uitgevonden, zijn brieven – naast de schaarse ‘professionele’ ontmoetingen die ze zo vaak mogelijk trachten te organiseren om elkaar in het echt te zien – de enige manier om contact te houden. Een trouwe vriendin, hun postillon d’amour, draagt de hele tijd zorg voor de briefwisseling.
De brieven in dit boek zijn authentiek, de schrijvers zijn echt. Alleen zijn hun namen – en hier en daar al te herkenbare situaties – veranderd omwille van de anonimiteit. De brieven geven een realistisch beeld van het dubbelleven dat geheime minnaars moeten leiden. Het boek ademt niet alleen rozengeur en maneschijn, ook de eerste tekenen van het einde van hun relatie staan neergeschreven.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
17 januari 2007
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789056177546
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic