In alle staten

,

14

Inclusief gratis dvd met 20 reportages uit het RTL Nieuws

Wat Max Westerman meer dan 25 jaar geleden naar Amerika bracht is wat bijna iedereen met dit land heeft: een grenzeloze fascinatie. Wat je ook van Amerikanen vindt, zeker is dat je ??ts van ze vindt. Hun avontuurlijke geest maakt ze als eenlingen inspirerend, maar als volk soms angstaanjagend.

In dit persoonlijke boek maakt Westerman de balans op van zijn belevenissen als correspondent. Aan de hand van grote en kleine gebeurtenissen en met humor laat hij zien hoe Amerika zich heeft ontwikkeld. Hij schrijft over zijn ontmoetingen met presidenten, met de arbeiders van een bommenfabriek maar ook met de bejaarde leidster van een orgasmecursus. Over de buitenlandse politiek van de supermacht, de tomeloze prestatiedrang van zijn burgers, over hun sterke geloof in God en ook in complotten en vliegende schotels. In alle staten schetst een pakkend en kritisch beeld van een wilskrachtig en wispelturig land dat op het toppunt van zijn macht staat.
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
15 juni 2010
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046804926 , 9789046802908 , 9789046808139
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Beter dan de boeken van Huys en Groenhuijsen

door: Christian Deterink 1 like
Ik had al eerder hele lezenswaardige boeken over de Verenigde Staten gelezen van die andere voormalige Amerika-correspondenten Charles Groenhuijsen en Twan Huys, maar dit boekwerkje van Max Westerman is een zeer welkome aanvulling. Sterker nog: het is verreweg de beste van de drie. Westerman heeft...

Recensie In alle staten

door: Josje Frumau 1 like
Persoonlijk vond ik dit een erg interessant boek. Bij het lezen van dit boek leer je Amerika en zijn inwoners echt beter kennen. En de dvd die erbij zit laat alle opvallende gebeurtenissen die in het Amerika van de afgelopen eeuw plaats vonden nog eens zien en niet te vergeten: het dubieuze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic