Iran

0

Iran, Een democratie van ayatollahs
Hooman Majd
Opmerkelijke kijk op Iran
Iran is veel democratischer dan we denken, zegt Hooman Majd, de in de Verenigde Staten woonachtige kleinzoon van een gerespecteerde ayatollah. Majd laat zien dat er in Iran heel veel krachtige en invloedrijke ayatollahs zijn, van liberaal en seculier tot onbuigzaam en dictatoriaal. De politieke arena is dan ook bijzonder levendig, én instabiel, maar alles wijst in de richting van het ontstaan van een islamitische democratie. In dit boek maakt Hooman Majd duidelijk hoe we deze verwarrende werkelijkheid moeten begrijpen.
Majd baseert zich voor dit boek op gesprekken met hooggeplaatste politici en geestelijken, maar ook met gewone Iraniërs, die trots zijn op hun land en op de vurig bevochten onafhankelijkheid van het Westen.
Iran is een bijzondere visie op een land dat zich op een historisch kruispunt bevindt; een aanstaande wereldmacht die de islamitische democratie wil verspreiden.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
12 november 2010
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046808795
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic