Jaarboek Sociaal-Historisch Centrum Limburg 2015

0

In het jaarboek van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg worden wetenschappelijke artikelen opgenomen over de geschiedenis van Limburg in samenhang met de omliggende gebieden in België en Duitsland. De positie van Limburg als grensregio staat daarbij centraal. Er is vooral aandacht voor sociaal-economische en sociaal-culturele ontwikkelingen in de negentiende en twintigste eeuw, maar uitstapjes naar eerdere perioden komen ook voor.
In jaarboek 2015 staan onder meer bijdragen over 'kinkenwegen' als handelsroutes in de Zuid-Limburgse grensstreek in de achttiende en negentiende eeuw, over de ontwikkeling van grafstijlen op de Roermondse begraafplaats 'Nabij Kapel in 't Zand' tussen 1870 en 1940, over de demografische gevolgen van de hittegolf van 1911, over de rol van de rechts-nationalist Pierre Nothomb in de Belgische annexionistische campagne tijdens en vlak na de Eerste Wereldoorlog, en over Limburgse egodocumenten over de Tweede Wereldoorlog.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
10 december 2015
Uitgeverij
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789462581166

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic