JOODS AMSTERDAM

,

0

De Joden hebben in Amsterdam de laatste 400 jaar een grote rol gespeeld. Amsterdam - of Mokum, de voor iedereen bekende joodse of Jiddische naam voor de stad - is dan ook niet meer van zijn joodse geschiedenis te scheiden.
Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog woonden er 70.000 joden in Amsterdam, het 'Jeruzalem van het westen'. De oorlog heeft veel vernietigd, maar in Amsterdam en de directe omgeving is nog een groot aantal overblijfselen dat herinnert aan het eertijds bloeiende joodse leven.
In Joods Amsterdam wordt de geschiedenis tastbaar gemaakt door een beschrijving van gebouwen en gedenkplaatsen, maar ook van joodse winkels, restaurants en andere plaatsen waar het dagelijks leven zich afspeelde en in hernieuwde vorm gedeeltelijk ook nog afspeelt. De schrijvers putten voor hun beschrijvingen uitvoerig uit de literatuur en verlevendige de tekst met tal van anekdotes. Het geheel wordt uitvoering geïllustreerd met eigentijdse fotogafie. Zo onstaat een zeer levendig beeld van joods Amsterdam.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
21 februari 2011
Uitgeverij
KunstMag
ISBN
9789075979053 , 9789076588452 , 9789059374799

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic