Koninklijke Rotterdamsche Lloyd

,

0

De geschiedenis van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd blijft intrigeren. Ook al bestaat de rederij als zodanig niet meer, toch hebben veel mensen nog steeds grote belangstelling voor wat er onder de directie van 'de heeren Ruys' in Rotterdam en op diverse plaatsen elders ter wereld allemaal werd gepresteerd. Die interesse is niet zo verwonderlijk, want het was een krachtig 'familiebedrijf' met een fascinerende, langdurige historie en met tal van prachtige, gevarieerde schepen.

De mail- en cargaboten van de Rotterdamsche Lloyd en later de vracht- en passagiersschepen van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd hadden weliswaar een ietwat grijze uitstraling door hun rompbeschildering. Evenwel, het fris-contrasterende wit-zwart-rose van hun opbouw, schoorstenen en masten, alsmede het dapper wapperende rood-wit-blauw van hun blokjesvlag, en voorts hun kleurrijke maritieme belevenissen maakten veel goed. Daarom zijn zij nog steeds dankbare onderwerpen om te schilderen en te beschrijven.

Dit boek gaat over veertig van die interessante schepen uit de boeiende historie van de (Koninklijke) Rotterdamsche Lloyd (K)RL. Zij zijn als Lloyd-representanten gelijkmatig over de gehele geschiedenislijn van de rederij(en) verspreid. Aan de hand van veertig momentopnamen in aquarelvorm en evenzovele beknopte scheeps- biografieën vormen zij samen een kleurrijke Lloyd-vlootschouw. En tussen de regels door komt er ook nog heel wat rederijgeschiedenis aan de orde.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
25 maart 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Walburg Pers B.V.
ISBN
9789057308871 , 9789057303319

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic