Leven in twee werelden

0

Een moeder en dochter staan bij het bed van hun ernstig zieke man en vader. Hij ligt te piekeren, dat is duidelijk. Het heeft met Indi e maken.
Een oude vriend komt langs. Hij heeft enkele boeken van Ant.P. de Graaff bij zich, waaruit vrouw en dochter om beurten stukjes voorlezen. Er komt rust over vader. Hij knikt regelmatig, en fluistert: "Zo was het!"
Leven in twee werelden is een boek vol herkenning. U stapt binnen in de Indische wereld die oud-Indi ngers nooit meer kwijt raken, ook al zijn ze al lang weer terug in Nederland.
De Graaff vertelt in Leven in twee werelden over de achtentwintig doden uit bataljon. Zij zagen Nederland niet meer terug.
En over een van de zovelen die wel terugkwam, maar zijn leven lang worstelde met een post-traumatisch strees-syndroom, zoals dat inmiddels heet.
Maar ook over zuster Else en haar belangeloze inzet, over de parachutisten. Foto's en oorspronkelijke documenten, stukken uit bataljonsbladen - in dit boek komt Indi p elke bladzijde weer tot leven.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
04 april 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Van Wijnen
ISBN
9789051942996
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic