Litmanen 10

15

Artikelen 1 Lijsten 1
Jari Litmanen groeide halverwege de jaren negentig niet alleen uit tot de lieveling van het Ajax-publiek, hij won ook alle prijzen die er te winnen zijn in het voetbal. Het was de start van een unieke loopbaan die vier decennia bestreek en hem onder meer bracht bij FC Barcelona en de club van zijn jeugddromen: Liverpool FC. Ook daar werd hij op handen gedragen door de supporters. Maar zelfs op het toppunt van zijn roem, toen hij allang recordinternational van Finland was, bleef Litmanen de stille, bescheiden man die hij van nature is, iemand die buiten het veld de spotlights liever niet opzoekt. Nu is dat voorbij: in dit boek spreekt Litmanen voor het eerst uitgebreid en openhartig over zijn leven en loopbaan tot nu toe, in zijn eigen woorden en zonder voorbehoud.

Jari Litmanen speelde onder meer bij FC Barcelona, Liverpool en Ajax. Toen hij in Amsterdam arriveerde, had niemand ooit van hem gehoord. Toen hij er zeven jaar later weer vertrok, waren er in Nederland honderden kinderen naar hem vernoemd.
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Laatste editie
28 april 2016
Uitgeverij
Uitgeverij de Buitenspelers
ISBN
9789067971218 , 9789067973113


Artikelen over Litmanen 10

  Meer artikelen

Hebban recensie

    Luc Wierts Hebban Recensent

Litmanen vertelt veel, maar zegt weinig

door Luc Wierts op 19-06-2016

In een interview gaf Jari Litmanen aan dat hij dan toch maar zijn voetbalmemoires op schrift had gezet, om voor eens en altijd van dat gezeik af te zijn. Hij zal het niet zo hebben bedoeld, maar ergens is het toch waar. Grote kans dat ze er anders niet waren gekomen, die voetbalherinneringen van Finlands beste voetballer ooit. In Litmanen10 kijkt de voormalig spits van Ajax terug op het gewezen...


Lezersrecensies (2)

Opsomming van een voetbalcarrière

door: Ron 3 likes
Het boek Litmanen 10 is mooie opsomming van de voetballoopbaan van Jari Litmanen. Van de jaren 70 als jeugdvoetballer tot aan nu als veteraan die nog steeds graag een potje voetbalt. Verwacht geen smeuïge verhalen of venijnige uithalen naar trainers, medespelers of bobo's uit de voetballerij. Daar...

Niet te lezen!

door: Mr. T 1 like
Heb al diverse sportbiografien gelezen. Hier was niet door heen te komen. Weinig inspirerend, veel herhaling. Lees zelden een boek niet uit, deze wel.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic