Macbeth

21

Een donker, vervallen, corrupt fabrieksstadje in het Schotland van de vroege jaren 70. Een politiemacht die worstelt met een aanhoudend drugsprobleem. De illegale handel wordt beheerst door twee drugsbaronnen en één van hen - een meester in manipulatie genaamd Hecate - heeft connecties met de allermachtigsten, en is niet bang deze tegen elkaar uit te spelen. Centraal aan Hecates sluwe plan ligt de geleidelijke manipulatie van inspecteur Macbeth: hoofd van het SWAT-team en behoorlijk paranoïde en vatbaar voor geweld. Wat volgt is een meeslepend verhaal van liefde en schuld, politieke ambitie en hebzucht, langs de donkerste hoekjes van de menselijke natuur.

In Jo Nesbø's Macbeth barst de strijd los tussen de ambities van een corrupte politieman en zijn loyale collega's, tussen een met drugs doordrenkte onderwereld en de greep van jeugdvriendschappen. Bereid je voor op een zinderende rit door de donkerste tunnels van de mensheid!

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
432
Laatste editie
10 april 2018
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038801117 , 9789038801124

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,50 Bestel het ebook bij Libris voor 13,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 13,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Stromen van bloed en te weinig empathie.

door: Jacques 1 like
Inleiding Het is niet aan mij om te oordelen of de doelstellingen van het Hogarth Shakespeare project gehaald zijn. Dit geldt tevens voor de vraag of de vertaling van Shakespeare's Macbeth naar een hedendaagse thriller, spelend na de oliecrisis in 1973 in een Schots stadje, geslaagd is te...

Macbeth als 'crime noir'

door: Joseph Van den Houte 2 likes
Het boek ontstond in het kader van een project van de Hogarth Shakespeare, waarin Shakespeare's Macbeth wordt herschreven door een aantal hedendaagse schrijvers. In dit geval de Noorse thrillerschrijver Jo Nesbo. Hij vertaalde het naar een maatschappelijk getint misdaadverhaal dat speelt in een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic