Madame Verite

1

Artikelen 1
Een jonge vrouw, opgevoed door benedictijnse nonnen, komt tijdens de nawee?n van de Franse Revolutie naar Parijs. Op straat houdt ze zich in leven met handlezen en kaartleggen. Algauw verwerft ze een bemiddelde client?le onder de nieuwe elite van het napoleontische hof; zelfs Jos?phine de Beauharnais raadpleegt haar. Haar faam als de beroemde waarzegster mademoiselle Lenormand reikt tot ver over de grenzen.
Ze weet ook de belangstelling van koning Willem I te wekken. Maar dit komt haar duur te staan. Voor een Brusselse rechtbank formuleert madame V?rit? dan een opmerkelijk modern en moedig pleidooi. Ze is, zo beweert ze, een 'arts voor de ziel'.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
18 januari 2014
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045025551 , 9789045025568


Artikelen over Madame Verite

  Meer artikelen

Lezersrecensies (1)

De opgang en val van een markante vrouw

door: maxima 2 likes
Madame Verité is eigenlijk een 'vie romancé, een episch genre waarbij het leven van een beroemd persoon in de vorm van een roman geschilderd.  Caroline Hanke heeft dit uitstekend gedaan. Ze weet op een zeer onderhoudende manier feiten en fictie te mengen.  Je krijgt in dit boek een goede...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic