Maitressecontract

0

Zij & Hij leren elkaar kennen tijdens hun studententijd. Pas twintig jaar later, als ze beiden een gezin hebben, ontmoeten ze elkaar weer. Het zijn de jaren zeventig, en ze beginnen een verhouding zonder verwachtingen of verplichtingen.
Hoewel zij zich ziet als vooruitstrevende vrouw, heeft ze er na haar scheiding toch moeite mee dat hij maar zon klein deel uitmaakt van haar leven. Ze stelt plagerig voor een contract te sluiten: in ruil voor een eigen woning en een inkomen biedt zij hem maîtressediensten aan. Tot haar verbazing stemt hij in.
Zij neemt hun gesprekken op met een kleine cassetterecorder: in bed, aan de telefoon en in restaurants. Het maîtressecontract is gebaseerd op die tapes. Zij en hij zijn inmiddels bejaard, maar leven nog altijd volgens de regels van hun onorthodoxe contract.
Dit openhartige document geeft stof tot nadenken over monogamie, seks, machtsverhoudingen en andere themas die relaties kleuren.

`Oprecht verslag van een langdurige relatie buiten het huwelijk. Onthullend. New York Journal of Books
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
17 januari 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789057595998 , 9789057596223

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic