Marten toonder eerste laatste gesprekken

2

In de jaren negentig maakte regisseur Robin Lutz een meesterlijke documentaire over het leven en werk van de legendarische stripkunstenaar Marten Toonder, Een heer vertelt (1994), die onderdeel is van deze uitgave. Tussen regisseur en auteur ontstond toen een vertrouwensrelatie die resulteerde in meer dan dertig lange gesprekken. Het eerste gesprek vond plaats in 1993, het laatste in 2005, vijf dagen voor het overlijden van Marten Toonder.

De neerslag van deze intieme gesprekken vindt u terug in dit boek, waarin Toonder zich op de voor hem zo typerende Bommeliaanse toon mijmerend, filosoferend en bij vlagen foeterend uitlaat over die zaken die hem zeer na aan het hart lagen: zijn werk, zijn relaties, het streven naar geluk, de ongemakken van het ouderdomsproces, aardse zaken en niet te vergeten die zaken die zich afspelen tussen hemel en aarde.

Alles bijeen maakt dit Eerste en laatste gesprekken niet alleen tot een must voor de Toonder-liefhebber, maar ook een overzichtsboek dat vanwege de vele onthullingen uiterst belangrijk zal blijven voor toekomstige Toonder-historici.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
23 november 2013
Uitgeverij
Uitgeverij L
ISBN
9789024562961

Lezersrecensies (1)

Een must have voor liefhebbers van Marten Toonder

door: Francine Herrebaut 1 like
Dit boek - samengesteld door Robin Lutz - bestaat uit twee delen. In het eerste deel staan de gesprekken - van december 1993 tot maart 1994 - die de auteur had met Marten Toonder toen deze nog in Ierland woonde. Het tweede deel bevat gesprekken van 9 april 2003 tot 22 juli 2005. De gesprekken...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic