Meisje met de parel

102

Lijsten 1 Top25's 2

De zestienjarige Griet treedt als dienstmeisje in dienst bij de vermaarde schilder Johannes Vermeer. Het beeldschone, protestantse meisje weet al snel een plek te veroveren binnen de katholieke familie. De kunstenaar raakt in de loop der jaren steeds meer gecharmeerd van haar schoonheid, en besluit haar te schilderen. De groeiende intimiteit tussen hen veroorzaakt spanning en onrust in het geordende huishouden, tot ergernis van Vermeers eigenzinnige vrouw Catharina.
Met een geweldig vermogen zich in te leven in het zeventiende-eeuwse Delft, vertelt Tracy Chevalier in Meisje met de parel het fictieve verhaal van een jonge vrouw die op de rand van haar volwassenheid een genie ontmoet.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
08 januari 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Rainbow bv
ISBN
9789041760241 , 9789045303864 , 9789045305295 , 9789055018574 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 63,59 Bestel het ebook bij Libris voor 6,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 63,59 Bestel het ebook bij Blz. voor 6,99
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersBestel dit luisterboek voor  €9,99 bij

bestellen

Lezersrecensies (7)

Teleurstellend

door: Ton Hirdes 1 like
Eerlijk gezegd ben ik teleurgesteld in 'Meisje met de parel'. Het begin is zeker goed; het is knap hoe Chevalier zich inleeft in de tijd en zoveel details brengt; fascinerend hoe de kleuren als loodwit en beenzwart worden gemaakt. Maar het verhaal blijft in details zitten. Hoofdrolspeelster Griet is...

gegoede burgerij en gepeupel.

door: Hko 1 like
aardig beeld over de verhoudingen tussen schilder (en zijn familie) en model, maar vooral tussen gegoede burgerij en gepeupel.

Braaf

door: Wim51 1 like

Een vlak geschreven braaf verhaal dat pas tegen het einde wat begint te leven. De beschrijving van het leven in de Gouden eeuw geeft een mooi tijdsbeeld waarbij het standenverschil en daarmee impliciet ook de tegenstelling tussen rijk en arm tot uitdrukking komen. De schrijfstijl is...


Recensie Meisje met de parel

door: Maria van Ewijk 1 like
Allemaal enthousiaste reacties hieronder! Helaas kan ik het er niet zo mee eens zijn, ik was niet zo gecharmeerd van dit boek. Griet, haar gedrag en vooral haar overdreven reageren op Vermeer, irriteerde me behoorlijk. Haar adoratie voor de beroemde schilder kent geen grenzen. Ze beeft en trilt als...

Recensie Meisje met de parel

door: ennie 1 like
Hoofdpersoon is het meisje van het schilderij van Vermeer. Het boek wordt vanuit haar persoon, in de ik-vorm, geschreven. Het alledaagse leven in Delft in de 17e eeuw wordt ons geschilderd door Tracy Chevalier in eenvoudige, maar beeldende bewoordingen en vanuit de beleving van Griet, het meisje...

Recensie Meisje met de parel

door: yvonne kremer 1 like
erg mooi verhaal. Onlangs de verfilming gezien en die sloot er mooi op aan, goed gecast ook. Ik vond het heel boeiend en ook al weet natuurlijk niemand of dit de echte geschiedenis is achter het beroemde schilderij, het is heel mooi geschreven en zou zomaar waargebeurd kunnen zijn!

Recensie Meisje met de parel

door: janneke kater 1 like
Vorige maand kado gekregen en met veel plezier gelezen. Mooi historisch verhaal en ook leuk om te lezen over hoe het ging in die tijd! Erg interessant!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic