Mijn jaar met Salinger

10

Op haar drieëntwintigste, net na haar afstuderen, verhuist Joanna Rakoff naar New York. Zoals zoveel jonge hoopvollen komt ze terecht in het dan nog armoedige Williamsburg. Ze krijgt een baan als assistente bij het legendarisch literaire agentschap van J.D. Salinger en brengt haar dagen door in het ouderwetse kantoor waar men nog werkt met dictafoons en schrijfmachines. Het is haar taak om Salingers vaak openhartige fanmail te beantwoorden. Ze begint met de standaardbrief, maar langzaamaan gaat ze in naam van Salinger persoonlijke brieven terugschrijven.
Mijn jaar met Salinger laat zien hoe een jonge vrouw haar weg vindt in een nostalgisch New York aan de vooravond van het internettijdperk en wat literatuur voor ons betekent.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
264
Laatste editie
20 juni 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038898957 , 9789038899077
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Aansprekende autobiografische roman vol bizarre gebeurtenissen en rare types … en over Salinger natuurlijk

door: VictorDLV 1 like
Een boek over de geheimzinnige J.D. Salinger kan de plank op zóveel manieren misslaan. Hijgerig. Malicieus. Zeurderig. Voorspelbaar. Kuilen waar Joanne Rakoff niet invalt. Sterker nog, zij geeft blijk van een verteltalent, zo groot dat Salinger zelf op de achtergrond raakt en de verschillende...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic