Misverstand en ontmoeting

0

Hoe en waarom wordt een atheïstische Amerikaan van Joodse afkomst kolonist in Judea en Samaria, op de sedert 1967 door Israël bezette westelijke oever van de Jordaan?
Waarom neemt een jonge Nederlandse zionist, die hem in Parijs overtuigde een bezoek aan Israël te brengen, afstand van hem? Botst de Joodse God met het humanistische ideaal van het zionisme?
Is het goed voor het door God beloofde land te sterven?
Dat is het drama dat zich voor onze ogen ontvouwt over de Palestijnse kwestie. De identiteit van Israël is in het geding.
In deze roman komt dit vraagstuk indringend aan de orde aan de hand van de dramatische ontwikkelingen in het Israelisch-Arabisch-Palestijnse conflict sedert 1967. De twee hoofdpersonen belichamen dit drama in haar historische ontwikkeling. De schrijver beschouwt dit boek als een studie van de Joodse identiteit in haar religieuze en seculiere betekenis tegen de achtergrond van het ontstaan van Israël in 1948.
Salomon Bouman (Amersfoort 1937) was van 1965 tot 2003 correspondent van nrc-Handelsblad in Israël met Tel-Aviv als standplaats. Veelvuldig rapporteerde hij vanuit Egypte, Jordanië, de Verenigde Staten, Duitsland, Oost-Europa en Afrikaanse landen. Zijn levendige reportages en scherpe analyses verschenen ook in De Standaard.
Tevens werkte hij voor de Nederlandse en Belgische radio. Alvorens zich in 1965 in Tel-Aviv te vestigen was hij parlementair verslaggever van Het Parool.
Salomon Bouman studeerde na het Amersfoorts Lyceum en het volbrengen van de dienstplicht internationale betrekkingen aan sc-po, L'institute d'études politiques de l'université de Paris. Hij zette zijn studie voort aan the Johns Hopkins University, sais, school of advanced international studies in Bologna. Salomon Bouman is sedert 2004 freelance journalist. Hij is columnist van het niw, van de website crescas en politiek commentator Midden-Oosten voor de Nederlandse radio.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
220
Laatste editie
27 januari 2016
Uitgeverij
Amphora Books
ISBN
9789064460937

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic