More than anyone can do

0

9789086596409
Ton Lathouwers
More than anyone can do. Zen talks
220 pgs
24,95
VU University Press
'Praten werkt niet, want dat schept onmiddellijk plaatjes, mentale beelden die een eigen leven gaan leiden. (..) Zitten in zazen helpt niet. Koantraining helpt niet. Studeren helpt niet. Niets werkt. Misschien herkent u die ervaring. Het is in elk opzicht ook mijn ervaring, het verhaal van mijn leven. En toch is daar tegelijkertijd die andere kant: dat er grenzeloos vertrouwen kan zijn, dat het leven zelf onbegrensd vertrouwen is, onbegrensde openheid.'
Ton Lathouwers spreekt altijd voor de vuist weg, puttend uit zijn zeer persoonlijke, soms intieme ervaringen en uit zijn tomeloze belezenheid. Hij is een bruggenbouwer, in elke toespraak haalt hij teksten aan uit de verschillende spirituele en literaire tradities van het Oosten en het Westen. De hier gebundelde toespraken dateren van 1999 en worden sinds hun verschijnen in Nederland en Vlaanderen telkens weer herdrukt. Want Lathouwers spreekt van hart tot hart, hij weet het vertrouwen over te brengen dat elk mens - niemand uitgezonderd - in staat is een persoonlijk antwoord te vinden op het grote mysterie van het bestaan.
Ton Lathouwers (1932) is één van de meest liberale zenleraren van Europa. Van 1968 tot 1996 was hij hoogleraar Slavische Letterkunde. Kort na zijn benoeming tot hoogleraar begaf hij zich op de zenweg. Hij bereisde o.a. Japan, Thailand, Birma en ook Indonesië. Daar legde hij zich toe op de studie van de Chinese zen (ch'an) onder leiding van ch'anmeester Teh Cheng, die hem in 1987 transmissie verleende. In Nederland en Vlaanderen werkt hij vanuit een lekenbeweging, Maha Karuna Ch'an.
www.vuuniversitypress.com
ISBN 978 90 8659 640 9
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Laatste editie
18 september 2013
Uitgeverij
VU University Press
ISBN
9789086596409

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,95
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic