My most excellent year

6

Honkbal, musicals en politiek - een verhaal over liefde

Het begon als een schoolopdracht: 'Schrijf over het meest bijzondere jaar in je leven'. Twee jongens - T.C. en Augie, die zichzelf tot broers hebben verklaard - en de diplomatendochter Alé kiezen hetzelfde jaar: het jaar dat ze vrienden werden.

Het lijkt een onmogelijk drietal: de honkbalfanaat T.C, die zijn zinnen op Alé heeft gezet, de musicalliefhebber Augie van wie iedereen - behalve hijzelf - weet dat hij homoseksueel is, en Alé, die probeert onder het strenge regime van haar vader uit te komen door stiekem zang- en dansles te nemen.

My Most Excellent Year bestaat niet alleen uit de verslagen die de studenten voor school schrijven, maar ook uit hun msn-berichten, e-mails, gesprekken en de brieven die de ouders van T.C. en Augie en de schooldecaan elkaar sturen. Aan de hand van deze documenten ontwikkelt zich een verhaal waarvan geen enkele lezer zich meer los kan rukken en waarin politiek, honkbal, theater en activisme op een verfrissend vanzelfsprekende en humoristische manier verweven zijn.

T.C. raakt bevriend met het dove weesjongetje Hucky dat door Mary Poppins uit zijn pleeghuis gehaald hoopt te worden. Augie wordt verliefd en regisseert zijn eerste show. En Alé laat langzaam haar hooghartige masker zakken, en komt erachter dat de jongen die ze heeft afgewezen eigenlijk heel bijzonder is...
Verschenen in
Genre
Young Adult
Laatste editie
17 maart 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
ISBN
9789047701538
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic