Mysteries van de bijbel

2

In dit boek worden de mysteries uit het meest invloedrijke boek uit de westerse wereld, de Bijbel, gepresenteerd. Niet iedereen is het eens over het celibataire leven van Jezus, over het wulpse karakter van Maria Magdalena en over het moreel aanzien van de apostelen. De verschillende theorieën worden uitgelegd op een manier die het voor de lezer interessant maakt om zelf een keuze te maken.
Wie gelooft wat ? Welke theorie is interessant genoeg om voor waar aan te nemen ? Was Herodes werkelijk een meedogenloze heerser ? Hoe slaageden de apostelen erin naam te krijgen als verspreiders van het Christendom ? Wie vermoordde Jezus Christus ? Waarom wordt Petrus gezien als stichter van het Christendom ? Was Maria Magdalena werkelijk de vrouw van Jezus ? In korte hoofdstukken worden deze mysteries uitgelicht, benaderd en besproken.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
287
Laatste editie
01 januari 2011
Uitgeverij
Agora Uitgeverscentrum
ISBN
9789077941263

Lezersrecensies (2)

Voor dummies...

door: Herman De Wulf
Mysteries van de bijbel.... voor dummies. Het boek vertelt weinig nieuws voor lezers die reeds vertrouwd zijn met deze mysteries maar ik heb het met plezier en gemak helemaal uitgelezen. Terecht dat het grootste hoofdstuk “gewijd” is aan Maria Magdalena en hopelijk wordt dat mysterie eens...

Niet echt vlot om te lezen!

door: Chrisje 1 reactie 1 like
Heb me echt moeten inspannen om dit boek uit te lezen. Zeer veel uitleg om eigenlijk héél weinig nieuws te ontdekken. Jammer voor de schrijvers, want ze zijn, volgens mij, hier toch héél lang mee bezig geweest om alles uit te zoeken.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic