Nationaalsocialistische volkenmoord op sinti en roma

0

Romani Rose
De nationaalsocialistische volkenmoord op Sinti en Roma
Foto’s en documenten in het staatsmuseum Auschwitz-Birkenau
De nationaalsocialistische volkenmoord op de Sinti en Roma voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft lange tijd in de schaduw gestaan van de Holocaust op de Joden. De Sinti en Roma, die vóór 8 mei 1945 in Nederland verbleven, zijn grotendeels buiten het rechtsherstel gebleven. Bovendien werden zij in de maatschappij met grote kilte bejegend. De laatste jaren is de aandacht in Nederland en Europa voor dit onrecht verbeterd.
In Block 13 van het staatsmuseum Auschwitz-Birkenau is een permanente expositie ingericht om aandacht te geven aan de brute moord op Sinti en Roma. De parallellen met de massale moord op de Joden is groot. De Sinti en Roma werden eerst in Duitsland vervolgd en geïnterneerd, daarna volgden de Sinti en Roma in de door Duitsland bezette gebieden, met als dieptepunt de vergassing in Auschwitz-Birkenau.
Een internationaal document
De nationaalsocialistische volkenmoord op Sinti en Roma laat de mens zien achter het slachtoffer. In foto’s, documenten en persoonlijke levensverhalen wordt het vernietigende onrecht dat de Sinti en Roma is aangedaan duidelijk zichtbaar. Het boek is een internationaal document van de vernietiging van de Sinti en Roma.
De Nederlandse editie van De nationaalsocialistische volkenmoord op Sinti en Roma is een initiatief van Stichting Rechtsherstel Sinti en Roma. Dit monumentale internationale boek maakt onderdeel uit van een drieluik uit te geven in opdracht van Stichting Rechtsherstel Sinti en Roma. Een boek over de Nederlandse volkenmoord op de Sinti en Roma en dvd completeren het drieluik.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
12 juni 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Verbum
ISBN
9789074274470
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic